Om det är nåt som jag haft förhoppningar mot innan resan så har det vart mat! Sol är bra, värme är bra, kritvita stränder, sevärdheter, bra folk, klassiska händelser, slappande och tuktuks är bra. Men nånting som för mig hålls lite högre är mat, matkultur och matupplevelser! Eller ja, kanske mycket högre.
Matstandarden har satts hyfsat bra ändå tycker jag:-) (bortsätt från flygplansmaten). Men det jag verkligen drömmer om under denna resan är att uppleva matkultur! Thai! På riktigt! Synd då att vi åker runt I några av de mest turistiga delarna av Thailand, där västerländsk mat hela tiden frestar en att välja det man känner Sig mer hemma vid, och ändå alltid käkar hemma. Västerländsk mat ska ätas I ett västerländskt samhälle. Är man I Thailand borde man verkligen försöka hålla Sig till den utsökt goda thailändska maten.
Personlighetsmässigt så är jag av den sorten att jag älskar att hitta guldkornen. Resturangerna som för ögat inte verkar vara alls mycket men där maten är inhemsk och fanatastisk, det kan vara I en liten avsides gränd, där det är enkla bordar och stolar av plast så länge det blir en god matupplevelse.
Petter är ju mer av slaget: att äta det Han känner till sen innan, typ mer åt den västerländska matkulturen. Mysiga och fräsha, kanske lite smått lyxiga(men inte för dyra) uteserveringar nära havet.
Typ motsatser. Men det blir balans I striden också.
Matstandarden har iaf vart rätt bra än så länge: en fantastisk burgare I Finland på flygplatsen(slår dock absolut ej stureburgaren), go thaimat I Patong och indiskt på koh Phi Phi. Sen vet man ju att matstandarden inte kommer bli direkt sämre när vi kommer hem till farmor och farfar:-D.
BILD: thaimat I pa tong, petter: kyckling med rödkurry och kokosmjölk med ris.(fråga petter om Han tyckte det va starkt) Johannes: små fiskfileer med grönsaker och sötsur sås tillsammans med vegetasiska risnudlar(pad Thai)
Johannes
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar